Ligging en Omgeving ’t Oude Postkantoor

Ligging

  • Kort bij de snelweg (A12)
  • Bushalte voor de deur
  • Kort bij station Driebergen-Zeist (2 km)
  • Centraal gelegen in Nederland
  • Kort bij parkeren
  • Kort bij verschillende winkels (1 km)

Onderdeel van de Stichtse Lustwaranda

Driebergen-Rijsenburg maakt deel uit van de Stichtse Lustwaranda, een lange reeks van meer dan honderd buitenplaatsen en landgoederen langs de zuidwestelijke rand van de Utrechtse Heuvelrug. Deze reeks loopt van De Bilt tot aan Rhenen. De schuin tegenover ‘t Oude Postkantoor gelegen buitenplaats “Sparrendaal” is hier een onderdeel van.

Aanvankelijk heette het Sper en Dal of Sper
en Dael. Het huis Sparrendaal werd gebouwd
in Hollandse Lodewijk XV-stijl. Het heeft een waardevol en goed bewaard interieur met fraaie schilderingen en behoort mede daardoor tot
de belangrijkste huizen in Nederland uit die periode. Het park Sparrendaal (inclusief het Seminarieterrein) beslaat ongeveer 30 ha en
is centraal gelegen in de stedelijke bebouwing van Driebergen. Het gebied ten zuiden van de Hoofdstraat, de overtuin, werd in 1857 verkocht. Daar werd Buitenplaats de Wildbaan gesticht.

‘t Oude Postkantoor ligt midden tussen de parken: Park Seminarie en de Wildbaan. Het park de Wildbaan, tegenover de 18de-eeuwse buitenplaats Sparrendaal is, een in landschapstijl aangelegd park, met slingervijver, glooiende heuveltjes en boomgroepen, ontworpen door de beroemde tuinarchitect J.D. Zocher jr.

Park Seminarie was ooit eigendom van het bisdom Utrecht. Het terrein is nooit betrokken bij de ruilverkaveling en daarom als park behouden.

Beide parken zijn vrij toegankelijk en een heerlijke plek om te vertoeven.

Omgeving

Met een ruim winkelaanbod, een groot aantal

restaurants en kerken heeft Driebergen
zeker stadse allure. Het is heerlijk wonen op loopafstand van de winkels (minder dan 1 km) en kort bij station Driebergen-Zeist (2 km).
De aanwezigheid van Bibliotheek Zout in de benedenverdieping geeft u al snel het gevoel deel uit te maken van de Driebergse samenleving.

De nabijheid van het nationaal Park Utrechtse Heuvelrug staat garant voor mooie fiets- en wandelroutes. Enerzijds kort bij de Randstad
en anderzijds ongerepte natuur op steenworp afstand. Met de fiets kunt u veel zien van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Wanneer u een ‘Heel de Heuvelrug Fietsroute’ volgt, maakt u zelfs een tocht van 200 kilometer over de hele Heuvelrug. Maar u kunt natuurlijk ook een van de vele mooie deelgebieden induiken via een fietsknooppuntroute. Klompenpaden en wandelroutes zijn in overvloed aanwezig in de bossen rondom Driebergen-Rijsenburg.